Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Bosch hatmilliárdja
2021. April 15.
Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, HR-szolgáltatásokra. Ezzel 225 új munkahelyet hoz létre. A hatmilliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 2,1 milliárd forint támogatást ad.

A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó. A legnagyobb magyarországi ipari vállalat az új szolgáltatóközpontból öt, térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújt majd HR-szolgáltatásokat.

A beruházás kormányzati vélemények szerint biztosítja az itthon maradás lehetőségét diplomás, több nyelvet beszélő fiataloknak, a budapesti agglomerációban élők számára pedig azt kínálja, hogy a fővárosba történő ingázás nélkül is jó színvonalú, jó fizetéssel járó munkahelyet találjanak. Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója kifejtette: a vállalat számára Magyarország stratégiai fontosságú partner és befektetési célpont. Hazánkban több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 400 ezer munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-i adat). A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 72.600 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén 126 telephelyen, többek között 30 ezer szoftvermérnököt.

A Bosch 1898 óta van jelen termékeivel Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

Magyarországon már 131 üzleti-vállalati szolgáltatóközpont működik, amelyek 64 ezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak, 81 százalékuk felsőfokú végzettségű. A német cégek továbbra is a legnagyobb beruházók Magyarországon. Tavaly 50 milliárd euró fölött volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, amely segített abban, hogy a világkereskedelem fekete éve ellenére a magyar export 100 milliárd euró fölé ment.

PRINT LAPOK