Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Continental óriásberuházása
2020. December 12.
A magyar kormány 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatásával 25,6 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Budapesten és Veszprémben a Continental, bő négyezer munkahelyet védve meg.

A világ második legnagyobb autóipari beszállító vállalata, a Continental új gépsorokat telepít az újgenerációs járműelektronikai termékek gyártásának megkezdéséhez. A német nagyvállalat három évtizede működik Magyarországon, jelenleg hét gyára, egy logisztikai és egy fejlesztő központja van hazánkban.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint cégcsoportjuk 2013 óta stratégiai partnere a magyar kormánynak. Az idei év nehéz időszak a világ autóipara számára – tette hozzá –, mert a pandémia jelentős árbevételkiesést okoz, de ebben a helyzetben is finanszírozni kell az ágazati átalakuláshoz szükséges jelentős ráfordításokat.

Az 1871-ben alapított Continentaltál biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek és gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A cégcsoport jelenleg 59 országban több mint 233 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

PRINT LAPOK