Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Ford új központja
2021. April 16.
Az autóipari vállalatok egyre több mérnöki, fejlesztési és szolgáltatási funkciót telepítenek Magyarországra. A Ford a minap adta át hárommilliárdból épült új, tízezer négyzetméteres logisztikai központját.

Magyarországot kezdetben gyártóhelynek tekintették az autóipari vállalatok, majd egyre több mérnöki, fejlesztési és végül szolgáltatási funkció is érkezett hazánkba. Az autóipar a magyar gazdaság gerincét jelenti, a magyar ipar kibocsátásának 30 százaléka innen származik.

A Ford Biatorbágyon átadott új regionális alkatrészközpontja 15 közép-kelet-európai országot szolgál ki, a 10 ezer négyzetméteres modern raktárközpont a cég mintegy 3 milliárd forintos beruházásával jött létre. Jelentőségét a gyorsasága és az elérhetősége adja.

Az újonnan alapított biatorbágyi központ a Ford első Gyors Regionális Alkatrész Központja Európában, amely 55 ember számára biztosít munkalehetőséget. A Ford napjainkban 624 magasan képzett fiatal magyar mérnököt és közgazdászt foglalkoztat. A járműipari cég egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik, jelenleg több mint 40 vállalat és 69 ezer munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára. 

Ami Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok gazdasági kapcsolatait illeti: 1.700 amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát. Az idei év elején 8 százalékos növekedést mértek a magyar-amerikai kereskedelmi forgalomban.

PRINT LAPOK