Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A jövőbe fektet a Sugo Food
2021. January 16.
Közel öt és fél milliárdból hozza létre közép-kelet-európai gyártóközpontját Baján a belga tulajdonú zöldségfeldolgozó, a Sugo Food Kft. Az elképzelések megvalósulását a magyar kormány 1,7 milliárddal segíti.

Yves De Vinck, a Sugo Food Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója közölte: beruházásuk befektetés a jövőbe. Hosszútávú stratégiaként a Sugo Food Kft. tulajdonosa, a belga Roger & Roger csoport 2024-ig, három lépcsőben új tortilla chips gyártó-csomagoló üzemet, emellett zöldség fagyasztósor- és fagyasztott termék-portfólióbővítést, valamint új fagyasztó raktárépületet hoz létre Baján. A fejlesztés első fázisa, a 6 millió euróból kialakított és 50 új munkahelyet teremtő tortilla chips gyártóüzem februárban kezdi meg a működését.

A bajai cég története 1966-ra nyúlik vissza, elődje ekkor kezdte meg működését az állami tulajdonú „Mirelit” egyik gyáregységeként. Később több tulajdonosváltáson esett át, legutóbb 2019 májusában, amikor a belga Roger & Roger snack-gyártó vállalat megvásárolta az akkoriban bezárás előtt álló üzemet. Egymillió eurós befektetéssel sikerült életben tartani a gyárat, 150 ember munkahelyét.

A mostani magyarországi beruházással új, közép-kelet-európai gyártóközpontot hoznak létre, a termelés során felhasznált alapanyagokat a dél-alföldi mezőgazdasági termelőktől szerzik majd be. Az itt előállított termékek 60 százalékát már a külső piacokon fogják értékesíteni.

Bár belga tulajdonú cégek viszonylag ritkán fejlesztenek hazánkban, már több mint 500 milliárd forintnyi beruházással rendelkeznek Magyarországon.

PRINT LAPOK