Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Leier is beruház
2021. May 18.
Három helyszínen, Hajdúszoboszlón, Pécsen és Jánosházán együttesen 6,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a magyar építőanyagipar egyik meghatározó szereplője, az osztrák tulajdonú Leier csoport.

A magyar kormány 656 millió forint támogatást biztosít a beruházásokhoz, amelyek 20 új munkahely megteremtését eredményezik. A fejlesztéseknek köszönhetően Hajdúszoboszlón létrejön a világ egyik legnagyobb betoncserép gyára, amelynek az éves kapacitása el fogja érni a 220 ezer tonnát.

A Leier Magyarországon kilenc gyárral rendelkezik, ezekből szolgálja ki a Magyarországon működő építőipari vállalatok projektjeit és a szomszédos országok piacait, így a mostani beruházások a magyar export további növekedéséhez is hozzájárulnak.

A vidéki Magyarország mostanra vonzó beruházási célpontja lett a hazai és külföldi vállalatoknak egyaránt. A Leier csoport beruházásai is ebbe a sorba illeszkednek. Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat 37 éve gyárt építőanyagokat Magyarországon. A mostani beruházással megvalósul a Leier legnagyobb betoncserépgyára Hajdúszoboszlón. A gyárban, amelynek az építése még zajlik, idén augusztusban kezdődik meg a termelés. A legmodernebb technológiát telepítik oda, hullámos betoncserepeket gyártanak majd. Mivel csak természetes alapanyagokat használnak fel, ezért a Leier betoncserepek 100 százalékban újrahasznosíthatók lesznek.

PRINT LAPOK