Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Szintézis szolgáltató központja
2021. May 10.
Tavaly nyolc százalékkal nőtt hazánkban az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye (miként az élelmiszeriparé), s ezt úgy érte el, hogy közben a nemzetgazdaság teljesítménye öt százalékkal visszaesett.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ebben a teljesítményben nagy szerepe van a kormány beruházásösztönző programjának, amelyben hangsúlyosan jelennek meg azok a vidéki családi vállalkozások, amelyek nemzetközi szinten is versenyképesek. Ezek a vállalkozások az elmúlt évtizedben megerősödtek és a külgazdaság szempontjából is egyre meghatározóbbak.

Mindezt a Szintézis Informatikai Zrt. beruházásával kapcsolatban mondta Szijjártó Péter, a cég ugyanis 390 millió forintból informatikai szolgáltató központot hoz létre Győrben a magyar kormány 128 millió forintos támogatásával.

Győr-Moson-Sopron megyében 45 milliárd forint értékben 63 beruházás valósul meg a támogatási program részeként, ezeket a kormány 17 milliárd forinttal támogatja.

Az 1987-ben alapított, magyar tulajdonban lévő Szintézis Informatikai Zrt. Győrben informatikai szolgáltatásokat nyújt, egyebek közt az Audi Hungaria Zrt.-nek és a Petz Aladár Megyei Oktatókórháznak. A cég három országban van jelen, 2020-ban csoportszinten több mint ötmilliárd forint forgalmat bonyolított. Magyarországon egyebek mellett kereskedelmi informatikai rendszereket fejleszt és üzemeltet.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a társaság árbevétele 2019-ben 2 milliárd 198 millió forint volt, 1 milliárd 195 millióval kevesebb, mint 2018-ban. Az exportból származó árbevétele 46 millió forint volt, 7 millióval több, mint az előző évben. Adózott eredménye igen jelentősen csökkent.

PRINT LAPOK