Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
A zöld terv
2020. October 22.
Körkörös gazdaság, hadüzenet az eldobható termékeknek, a pazarlásnak, épületszigetelések, fenntartható mezőgazdaság: az Európai Bizottság 50 törvényjavaslatot és kezdeményezést tartalmazó zöld tervének sarokpontjai.

Klímabarát ipar, tiszta technológiák, zöld finanszírozás: a klímaváltozás elleni harc jegyében született meg az Európai Bizottság ún. Green Deal, vagy zöld fordulat terve még 2019 decemberében. A nem kevesebb, mint 50 törvényjavaslat és kezdeményezés a károsanyagkibocsátás 55 százalékos

A Green Deal-lel csak nyerhetnek a tagállamok, mivel új munkahelyeket teremt, s a gazdaság növekedését eredményezi egyesek szerint.

Több tagállam álláspontja szerint azonban a jelenlegi koronavírus-válságban a gazdaságélénkítés elsőbbséget élvez a környezetvédelemmel szemben, és az átállás milliárdos költségei is aggodalomra adhatnak okot.

A környezetvédők szintén bírálják a tervet. Szerintük a távoli célok semmit nem érnek, azonnali és drámai mértékű kibocsátáscsökkentésre van szükség.

 

PRINT LAPOK