Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Állattenyésztési, tejipari együttműködésekre nyílhat lehetőség Üzbegisztánnal
2021. February 27.
Áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) MTI-hez eljuttatott közleményében, miután üzbég delegációval egyeztettek Budapesten a két ország állattenyésztési ágazatainak együttműködési lehetőségeiről.

A tájékoztatás szerint az üzbég állategészségügyi és állattenyésztés fejlesztéséért felelős bizottság delegációja 2021. február 11-én látogatást tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) budapesti központjában, az egyeztetésen Berdikulov Sirozhiddin, a bizottság elnökhelyettese és Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Zászlós Tibor, a kamara mezőgazdaságért felelős országos alelnöke is részt vett.

A közleményben felidézik, hogy az agárkamara és a Magyar Állattenyésztők szövetsége 2020 nyarán írt alá együttműködési megállapodást az üzbég állategészségügyi és állattenyésztés fejlesztéséért felelős bizottsággal.

A budapesti látogatás során megegyeztek abban, hogy új technológiák és innovációk vonzásával közös magyar-üzbég beruházásokra nyílhat lehetőség, többek között szarvasmarha-tenyésztés és állattenyésztésből származó hulladékok feldolgozása területén, illetve kombinált állatitakarmány-előállításban. Indítványozták továbbá az állattenyésztés fejlesztésével kapcsolatos statisztikai, technikai és tudományos információk cseréjét, valamint továbbképzés szervezését szakemberek számára. Mindemellett állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági jó gyakorlatok, technológiák területén is elképzelhető közös munka – tájékoztatott az agrárkamara.

PRINT LAPOK