Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Autóipari beruházás Székesfehérváron
2021. February 21.
Újabb, az elektromos autóiparhoz kapcsolódó beruházásról jött hír: a Hydro Extrusion Hungary Kft. székesfehérvári gyára 2,8 milliárd forintból fejleszt, melyhez a magyar kormány 950 milliós támogatást biztosít.

Kapacitásbővítő és technológiai fejlesztést is megvalósít a Hydro, eközben ötven új munkahelyet hoz létre. Európa egyik legnagyobb alumíniumsajtoló üzemében új generációs elektromos autókhoz fognak magas hozzáadott értékű, megmunkált alkatrészeket előállítani. A Land Rover, a Jaguar és a Tesla is alkalmazza a fehérvári mérnökök által kidolgozott eljárások alapján gyártott szerkezeti elemeket.

A gépjárműiparnak egyre inkább az erős és könnyű alumínium profilokra van szüksége, éppen ezért fektetnek be a high-tech termékek gyártásába – közölte Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Szakértői becslések szerint 2030-ra tízszeresére nő az elektromos autók száma, vagyis várhatóan lesz igény a Székesfehérváron előállított alumínium termékekre.

PRINT LAPOK