Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Az ACPS újra beruház
2021. March 12.
Újabb külföldi érdekeltségű vállalat beruházása indul Kecskeméten: a németországi központú, vonóhorgokat gyártó ACPS Automotive Kft. jóvoltából. A cég mások mellett a Volvo- és a Volkswagen csoportnak szállít.

A mintegy 832 millió forint összegű fejlesztéséhez a magyar kormány 274 millió forint támogatást biztosít. Az ACPS Automotive Kft. a kecskeméti székhelyén a beruházás során szoftverfejlesztést valósít meg, valamint szerelősorokkal, CNC-megmunkálógéppel és hőkezelőberendezéssel bővíti gépparkját. A beszerzett gépekkel a vállalat az eddigi 1,2 millió darabos gyártási kapacitását még az idén nagyjából 1,3 millióra növeli.

A kecskeméti gyár a több mint 1600 főt foglalkoztató ACPS-cégcsoport legnagyobb, több mint 900 dolgozót foglalkoztató gyártóbázisa, ahol az elmúlt években új gyártócsarnokot, raktárat és tesztközpontot is építettek.

Számos szabadalmi bejegyzésük a világ minden táján megtalálhatók a járművek vonóhorog-rendszereiben. A kecskeméti üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerep jut a fejlesztésre is, ugyanis a termékek mindegyikét egy nagyjából 40 fős csapat munkájával Magyarországon fejlesztik.

A nyilvános cégadatok szerint a 2019-ben mintegy 930 embert foglalkoztató ACPS Automotive Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele mintegy 156 millió euró volt. A társaság árbevételének több mint 94 százaléka külföldi értékesítésből származik. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 9,9 millió eurót tett ki. 

PRINT LAPOK