Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Az AMPER is elmarad
2021. March 01.
A jelek szerint még mindig nem lélegezhet fel a kiállítás- és rendezvényszervező ágazat, az „igazi” lipcsei könyvvásár után most a brnoi AMPER kiállítás szervezőitől kaptuk a hírt, hogy 2022-re halasztják el.

Továbbra is nehéz idők járnak a rendezvényszervezőkre, hiszen a pandémia miatt szinte lehetetlen tervezni, egyik elképzelést a másik után borítja fel a járvány léte és hullámzása.

A közkedvelt brnoi AMPER az elektrotechnika, elektronika, automatizálás és kommunikációs technológia nemzetközi szakvására, az ágazat legnagyobb jelentőségű kiállítása Közép-Kelet-Európában. Kiadónk német nyelvű gazdasági magazinja hosszú évek óta megtalálható a rendezvény média standján.

A vásárszervező most arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy sajnálatos módon a már tavaly is elmaradt szakkiállítást a járványhelyzet miatt az idén sem tudják megrendezni, ezért 2022 májusára halasztották el.

„Habár tisztában vagyunk az AMPER szakkiállítás szükségességével, a COVID-19 jelenlegi epidemiológiai helyzete olyan súlyos, hogy nem teszi lehetővé a vásár szervezését és megfelelő előkészítését. A lakosság oltása még mindig alacsony, és a Cseh Köztársaság kormányának intézkedései még mindig nem teszik lehetővé tömeges rendezvények szervezését. Ennek a határozatnak megfelelően számos társaság kérte tőlünk a napokban, hogy gyorsítsuk fel a helyzet megoldását a vásár új időpontra történő elhalasztásával.”

A szervezők szilárd meggyőződéssel hiszik, hogy 2022 májusában jelentős korlátozások nélkül és a várt jelentős kiállítói részvétel mellett lehet majd megrendezni a kiállítók és látogatók körében is népszerű AMPER-t.

PRINT LAPOK