Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Az Eclipse-t is támogatják
2021. May 06.
A magyar kormány 100 millió forintos támogatásával a cseh tulajdonosi hátterű Eclipse Print Kft. 200 millió forintos beruházást hajt végre két magyarországi telephelyén, Edelényben és Nagytarcsán.

A több mint negyedszázados múltra visszatekintő Eclipse cégcsoport vezető szerepet tölt be a közép-európai piacon a nagy méretű reklámanyagok gyártásában, fő profilja emellett a hullámkarton alapú termékek előállítása. Magyarországon, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban vannak nyomdái, ahonnan 12 ország kereskedelmi irodájába szállítják az általuk nyomtatott reklámanyagokat.

E legújabb támogatással együtt a kormány összesen már 56 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalat beruházását segítette, amelyek együttesen 51 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre 17 milliárd forintos állami támogatással.

A külügyi tárca vezetője szerint a vidéken működő magyar vállalatok, azon belül is főleg a már évek óta a hazai és külföldi piacokon is sikeres közepes vállalatok hozzájárulása a GDP-hez egyre erősebb. Szijjártó Péter a cseh tulajdonosi hátterű Eclipse-re utalva úgy fogalmazott: örömmel tölti el, hogy a közép-európai politikai együttműködés mellett egyre markánsabb a térségbeli gazdasági együttműködés is.

PRINT LAPOK