Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Beleerősít a Siemens Energy
2021. March 03.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal és egymilliárd forintos beruházást jelentett be a közelmúltban a Siemens Energy. A cég az oktatással és beszállítóival is erősíti kapcsolatait.

A kormánnyal kötött megállapodás alapján a Siemens Energy erősíti az együttműködését a magyar oktatással, és számos belföldi beszállítójával partneri szintre emeli kapcsolatait. A vállalat beruházásához 294 millió forinttal járul hozzá a kormány, ezt Szijjártó Péter azzal indokolta, hogy a Siemens Energy a kapacitásbővítő fejlesztéssel a legkorszerűbb technológiát telepíti Magyarországra. A budapesti üzem a cég egyik legnagyobb telephelye, és az erőművi turbinalapátok gyártásának egyik legjelentősebb európai központja.

Markus Kupetz, a Siemens Energy Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikeres együttműködésre számít a kormánnyal. szerint a stratégiai megállapodás kifejezi a Siemens Energy Magyarország iránti elkötelezettségét. Ennek eredménye lehet a gyártási technológia korszerűsítése és a termelés bővítése mellett a szén-dioxid-mentesítés támogatása. A cégvezető bízik abban, hogy a beruházás növelni fogja a budapesti üzem jelentőségét a vállalaton belül éppúgy, mint a nemzetközi piacon.

Jochen Eickholt, a Siemens Energy AG. elnökségi tagjaként üdvözölte a megállapodást, amely új munkahelyeket, új képzéseket, új beruházásokat készíthet elő. Megfogalmazása szerint a nemzetközi érdekeltségek mellett is térségünk marad a vállalat figyelmének középpontjában, termelésében ezért bővülni fog a magyar kivitelezők részesedése. A Siemens Energy a megállapodással azt is vállalja, hogy hozzájárul a magyar szakképzési rendszer korszerűsítéséhez – közölte Eickholt.

A német Siemens vállalatcsoport 2019 májusában döntött arról, hogy az energia- és gázüzletágra önálló társaságot alapít. Az új cég magyarországi vállalatát, a Siemens Energy Kft.-t 2019 júliusában Budapesten jegyezték be. 

PRINT LAPOK