Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Beruházások Zalában
2021. May 14.
A zalaegerszegi Mould Tech Kft. az autóipar, az orvosi műszerek, az elektronikai és a védelmi ipar beszállítója. Most 490 millió forintos fejlesztésbe fog, 245 millió forint magyar kormányzati támogatással.

A 20 éve alapított, napjainkra egyre nagyobb piaci részesedést szerző vállalkozás a nemrég beszerzett fémmegmunkáló berendezésekhez vásárol új szerszámokat, emellett előrébb léphet a robotizációban és az automatizációban, továbbá új üzemcsarnokot is épít. Molnár Gábor igazgató közölte: a fellendülésben bízva hosszabb távon megtérülő beruházásba kezdtek, amellyel a kutatás-fejlesztést saját kutatóközpont kialakításával erősítik. Mindezekkel a fejlesztésekkel reményeik szerint ugrásszerű növekedésre lesz lehetőségük.

A cég tevékenysége hozzájárul a Magyarországon 122 ezer embernek munkát adó hazai fémipar sikeréhez, amely az idei első négy hónapban 8 százalékos növekedést ért el, ez is oka a támogatásnak. Külgazdasági és külügyminiszterünk megfogalmazása szerint a magyar gazdaság eredményeiben fontos szerepe van azoknak a vidéki középvállalatoknak is, amelyek jelentősen megerősödtek, nagy nemzetközi vállalatcsoportok beszállítói lettek versenyképes termékeikkel.

Zala megyében jelenleg 21 vállalati beruházás 18 milliárd forint értékű fejlesztéséhez 7 milliárd forintos versenyképesség-növelő támogatást nyújt a kormány. A MouldTech szomszédságában már mintegy 85 százalékos készültségen áll a 45 milliárd forintból épülő járműipari tesztpálya, amely az év végére elkészülhet. Ide kapcsolódik majd az ugyancsak épülő M76-os gyorsforgalmi út, amelynek egy 10 kilométeres szakasza tesztszakasz lesz. Zala megye székhelyén épül a Rheinmetall harcjárműgyár, önálló tesztpályával és itt lesz Európa egyik vezető szállítmányozási cége, a Metrans új logisztikai központja is.

PRINT LAPOK