A Tamásiban megvalósuló fejlesztéssel az itt előállított, szeletelt bacontermékek gyártási kapacitása 120 százalékkal nő, és megduplázódik a sült bacontermékek gyártása. A beruházás révén a cég megerősíti piaci pozícióját, és még több, Magyarországon előállított terméket tud szállítani nemzetközi áruházláncoknak is.
Peter Schulze, a százszázalékos tulajdonos, Európában öt telephelyen működő Gierlinger Holding GmbH ügyvezetője hangsúlyozta: a cég 2007-es indulása óta elérték, hogy a kft. Magyarországon a bacontermékekben piacvezetővé, és Európa-szerte elismert termelő üzemmé vált, a kormánytámogatás segítségével pedig hazaiból akár európai piacvezetővé fejlődhet.
A Tamási-Hús Kft. a 2018-ban indított három beruházása keretében 14 milliárd 168 millió forintos kapacitásbővítést valósít meg. Ehhez a kormány – egyedi kormánydöntéssel, versenyképességnövelő támogatásként – 3 milliárd 564 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A fejlesztések részeként 12.577 négyzetméter új üzem- és raktárépület készül, új baconszeletelő és sütő gépsorokat, szalonnaprést és levegőtisztító berendezést vásárolnak. A fejlesztések várhatóan 2022-ben fejeződnek be. A cég létszáma a munkahelyteremtéssel 516-ra nő. Az új munkahelyek több, mint 90 százaléka szakképzettséget nem igénylő munkakörben jön létre, ami lehetőség a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésére.
A kormány tavaly tavasszal elindított beruházásösztönzési programja keretében 1430 beruházás jött létre vagy kezdődött el 2020-ban Magyarországon. Az idei év a remények szerint a gazdaság újraindításáról fog szólni.
A magyar élelmiszeripar az ötszázalékos GDP-visszaesés ellenére 8 százalékkal növelte termelési értékét, amely meghaladta a 3800 milliárd forintot, jelenleg 147 ezer ember dolgozik az ágazatban. A tavalyi beruházások közül a legtöbb, 162 az élelmiszeriparban jött létre 87 milliárd forint értékben.