Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Budapesten bővít a Roche
2021. May 02.
A gyógyszeripartban tevékenykedő Roche még az idén 250 új munkahellyel bővíti a budapesti szolgáltatóközpontját. Az új munkavállalók képzési programját 104 millió forint magyar állami támogatás segíti majd.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: gyógyszerbeszerzésről is megállapodott a céggel a magyar kormány, így napokon belül megérkezhet a koronavírusos betegek kezelésére felhasználható új készítmény. A Roche gyógyszerét Magyarország a világon az elsők között veti be, segítve a kórházakban fekvő fertőzötteket az életveszély elkerülésében.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Roche a koronavírustól függetlenül is kiemelkedően fontos egészségügyi partner Magyarországon, ugyanis a cég a magyar betegeket eddig 74 készítménnyel segítette, itteni forgalmának háromnegyedét pedig visszaforgatja, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a gyógyszerészeti kutatások élvonalában lehessen.

Martin Kikstein, a Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint a magyar szaktudás elismerésének tekinthető a bővítés. A 2006-ban létrejött budapesti központ majdnem 1500 munkavállalója 60 országot szolgál ki. A Roche a magyar egészségügy partnere szeretne lenni, és elkötelezett az együttműködéssel a belföldi ellátórendszer mellett.

A Roche tavaly csaknem 370 millió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott a Magyarországon ápolt betegek kezelésére. A Roche világszerte csupán három szolgáltató központot tart fönn, ezek közül a budapesti a legnagyobb. Leányvállalatuk, a Roche Szolgáltató Kft. 2018-ban majdnem 10 milliárd, 2019-ben több mint 11 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

A gyógyszeripar termelési értéke belföldön 7 százalékkal ugrott meg, a kivitel pedig ennél is nagyobb mértékben, 12 százalékkal nőtt tavaly. A magyar gyógyszeripar termékei 136 országba jutottak el. Hazánk világviszonylatban a 19. legnagyobb gyógyszerexportőr.

PRINT LAPOK