Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Célkeresztben az innováció
2021. June 22.
Idén minden eddiginél többet, összesen 182 milliárd forintot biztosít a magyar kormány kutatásfejlesztési és innovációs pályázatokra, közölte Szijjártó Péter egy beruházás-bejelentő budapesti sajtótájékoztatón.

A japán DMG MORI és a német HEITEC szoftverfejlesztő vállalat közös vállalkozásával kutatóközpont jön létre fővárosunkban, a négymilliárd forintos beruházáshoz a kormány egymilliárd forintos támogatást biztosít, különös tekintettel arra, hogy 55 új, magas hozzáadott értékű kutatásfejlesztéshez kapcsolódó munkahely jön létre. Olyan szoftverek fejlesztésére kerül sor, amelyek a szerszámgépgyártást a kezdeti fázistól egészen a végéig digitalizálják.

A DMG MORI HEITEC magyarországi tevékenységének bővítése magyar nemzetgazdasági szempontból azért is jelentős, mert a vállalat 100 százalékos exporthányaddal dolgozik, tehát az itt előállított kutatásfejlesztési eredmények egészét külföldön értékesítik, ami nagyban hozzájárul a magyar export teljesítményéhez.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországon a beruházások lendülete töretlen, amin belül a kutatás-fejlesztésre alapuló befektetések egyre nagyobb részarányt képviselnek, és ez kifejezetten kedvező előrejelzés a magyar gazdasági folyamatokra nézve, a kutatás-fejlesztési beruházások növekedése ugyanis újabb beruházások Magyarországra érkezését vetíti előre. Szijjártó közölte: egyetlen év alatt megduplázódott a magyar külkereskedelmi többlet, ami az idei év első négy hónapjában már 3 milliárd eurós pluszt mutat, tehát a beruházások lendülete töretlen.

PRINT LAPOK