Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Duplázzák a gyártóterületet
2021. March 24.
A mintegy hetven embert foglalkoztató, szerszámokat és autóipari alkatrészeket gyártó győri Pannon Tools Kft. 125 millió forintos kapacitásnövelő beruházását a magyar kormány 41 millió forinttal támogatja.

A fejlesztés eredményeként mintegy negyven százalékkal nő a magyar családi tulajdonban lévő cég kapacitása, amely mások mellett a Rábának, az Audinak, az Alpine-nak és a Suzukinak is a beszállítója. A beruházás részeként megduplázzák az 5500 négyzetméteres gyártóterületüket.

A céget 1979-ben alapították, elsősorban autóipari cégek számára készítenek szerszámokat és alkatrészeket, de orvostechnikai műszereket és épületgépészeti alkatrészeket is gyártanak.

A nyilvános céginformációs adatok szerint 2019-ben a Pannon Tools Kft. árbevétele 1 milliárd 803 millió forint volt, 15 millió forinttal magasabb, mint 2018-ban. Ebből az export bevétel 290 millió forintot ért el, 59 millióval többet, mint a megelőző évben.

Győr-Moson-Sopron megyében 63 vállalat 45 milliárd forintnyi beruházást hajt végre. A győri ipari parkban mintegy tíz ország száz cége van jelen, amelyek a város motorjai.

PRINT LAPOK