Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
Egymilliárd pluszpénz az osztrákoknak
2021. January 09.
Ausztria egymilliárd eurónyi pluszt juttat a koronavírus miatti lezárások után bajba jutott vállalkozásoknak, mert már több mint 120 ezer kérvényt nyújtottak be az érintettek. Tovább tisztul Bécs levegője.

A Reuters híre szerint Gernot Bluemel pénzügyminiszter arról adott tájékoztatást, hogy az osztrák cégek novemberben és decemberben több mint 120 ezer kérvényt nyújtottak be a koronavírus miatti válság okán, összesen 2,2 milliárd eurónyi támogatásra. Ebből eddig már 1,8 milliárdot fizetett ki nekik a kormányzat.

Más típusú, de örvendetes hír, hogy még soha nem volt olyan tiszta Bécs levegője, mint 2020-ban. Az osztrák fővárosban az 1970-es évek óta mérik a levegő minőségét, és tavaly a város összes mérőpontján az európai uniós határértékek alatt tudtak maradni. A városvezetés mindezt nem a COVID-19 számlájára írja, hanem a következetes környezetvédelmi munka eredményének, ami egy évtizede aligha lett volna elképzelhető.

PRINT LAPOK