Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Erősödnek a német-magyar kapcsolatok
2020. November 15.
A facebookon bejelentkezve értékelte a német-magyar kapcsolatokat Szijjártó Péter, aki rendkívül szorosnak ítélte meg a magyar és a német gazdaság és ipar közötti együttműködést, és további erősödésre számít.

November 12-i helyzetértékelésében a magyar külgazdasági és külügyminiszter annak a véleményének adott hangot, hogy a gazdasági együttműködés tovább növekszik majd, hiszen abban a sikerben, hogy az elmúlt hat évben folyamatosan nőttek a magyar beruházások és erősödött az ország exportteljesítménye, nagy szerepe volt a német vállalatoknak.

Napjainkban Magyarországon hatezer német cég működik, 300 ezer embernek adva munkát. Az elmúlt időszakban 51 német vállalat 35 millió eurónyi magyar kormányzati támogatást kapott, amelyből 75 millió eurónyi beruházást hajtottak végre, a külügyminiszterünk szerint megmentve ezzel 24 ezer magyar munkahelyet.

Németország hazánk elsőszámú kereskedelmi partnere, számos magyar cég van jelen, vagy törekszik a német piacra. Az ő tájékozódásukat, informálásukat is segítik az olyan – jelenleg csak online rendezvények –, mint a minapi bajor-magyar külgazdasági fórum, az októberben lezajlott ipari kontaktbörze, vagy az előttünk álló, november 18-ára szervezett újabb üzleti fórum, melyről külön cikkben szólunk részletesen.

PRINT LAPOK