Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
Erre könnyebb a határátkelés
2021. May 28.
Immár szabadon utazhatnak Romániába a magyar állampolgárok, miként hozzánk is karantén- és tesztkötelezettség nélkül jöhetnek azok a román állampolgárok, akik már rendelkeznek védettségi igazolással.

Korábban a magyar, a montenegrói és a szerb külügyminiszter állapodtak meg arról, hogy országaik oltási igazolványait kölcsönösen elismerik, így a beoltottak már szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között.

A védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról külgazdasági és külügyminiszterünk sokfelé folytatott tárgyalásokat, az egyeztetések alapján a következő országokkal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről – a Magyarországon felhasználásra kerülő valamennyi vakcinával történt oltás esetében –, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről: Bahrein, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország.

A magyar állampolgárok tehát a fenti országokba – védettségi igazolvány birtokában – szabadon utazhatnak. Az utazási feltételek pontos részletezése a Konzuli Szolgálat honlapján (www.konzuliszolgalat.kormany.hu) olvasható.

 

PRINT LAPOK