Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Fél év alatt felépítették
2021. January 16.
Alig több mint fél év alatt készült el a Merkbau Zrt. új, nyílászárókat gyártó, 1600 négyzetméteres üzeme. Az 580 millió forintos beruházáshoz 287 millió forintos támogatást nyújtott a magyar kormány.

A januári átadó ünnepségen Merényi Jakab vezérigazgató felidézte, hogy 2020 tavaszán, a járvány kezdetén még úgy tűnt, újra el kell halasztaniuk a nyílászáró-üzem régóta tervezett építését. A versenyképesség-növelő támogatási program azonban lehetővé tette a fejlesztést, amely a cég harmincéves történetében a leggyorsabban elkészült beruházás lett.

A magyar tulajdonú, kiskunhalasi vállalkozás új üzemében évente 6-7 ezer darab – műanyag, illetve alumínium – nyílászáró készülhet, mintegy 600-700 millió forint értékben, lakossági és ipari megrendelésre. A gyárban 15-20 munkatárssal indul a termelés, a dolgozói létszám a megrendelésektől függően tovább emelkedhet. A csarnokhoz egy 50 kWh-ás napelemes rendszer kapcsolódik, mely az energiaigény jelentős részét kielégíti.

PRINT LAPOK