Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Felhő-fejlesztés Budapesten
2021. May 09.
Az Ericsson Magyarország 3 milliárd forintból bővíti budapesti kutatás-fejlesztési központját, 200 új munkahelyet teremtve. Kormányunk 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez.

Az Ericsson svéd távközlési óriás új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz a budapesti központjába, a felhő alapú multimédia rendszereket fogja kifejleszteni. A cég döntésével a magyar mérnökök, informatikusok alapvetően befolyásolhatják az informatikai és távközlési iparág globális alakulását. A magyar telekommunikáció történetének minden egyes lépésénél jelen volt az Ericsson. A cég egyik globálisan meghatározó k+f központja Budapesten van, ahol már több mint kétezer dolgozót foglalkoztatnak. Az Ericsson bevételeinek 80 százalékát a szolgáltatásexport adja.

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója közölte: a cég 30. magyarországi jubileumi évének méltó megünneplése a fejlesztési központ további bővítése. A budapesti fejlesztéseik – közöttük az 5G maghálózat, a felhőalapú fejlesztések, vagy a mikrohullámú fejlesztések – nem lennének sikeresek az egyetemi együttműködések nélkül, amire eddig több mint 13 milliárd forintot költöttek. Az Ericsson eddig több mint 130 kereskedelmi 5G szerződést kötött, a mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég legnagyobb magyarországi üzleti partnere a Magyar Telekom. A bővítéssel a magyar központ még versenyképesebb lesz a vállalaton belül, ami a cég további hosszú távú jelenlétét is lehetővé teheti .

A k+f költéseket folyamatosan növeli a magyar kormány, az idén a tavalyinál 25 százalékkal több jut erre. Tavaly 25, az informatikai, vagy üzleti szolgáltatás fejlesztését célzó beruházás valósult meg hazánkban, háromezer, magas hozzáadott értéket jelentő új munkahelyet hozva létre.

A svéd-magyar kétoldalú kereskedelem 32 százalékkal nőtt idén az első negyedévben, már 700 millió eurónyi svéd befektetett tőke van Magyarországon.

PRINT LAPOK