Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
Ferenc pápa a melegek jogaiért
2020. October 22.
"A homoszexuális embereknek joguk van arra, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei, és joguk van arra, hogy családjuk legyen. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni."

Ferenc pápa a róla szóló dokumentumfilmben jelentette ki, hogy az azonos nemű párok számára lehetővé kell tenni a bejegyzett élettársi kapcsolatot jogaik biztosítása érdekében.

Szó szerint idézzük őt:

"Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek. Én emellett álltam ki"

Ferenc pápa ezzel a nyilatkozatával minden bizonnyal arra utalt, hogy korábban, még Buenos Aires érsekeként ellenezte a melegházasság engedélyezését, és helyette az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatának elismerését szorgalmazta. Szakértők szerint 7 évvel ezelőtti megválasztása óta nem foglalt állást ennyire világosan a kérdésben nyilvánosan, mint most.

 

PRINT LAPOK