Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Folyamatosan fejleszt a MegaWatt
2021. July 26.
Minél több beruházásra van szükség a növekedési célok teljesítéséhez, ezért minden vállalatot ösztönözni kell a fejlesztésekre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter egy támogatási okiratátadón.

Szijjártó Péter a MegaWatt Villamosipari Kft. fejlesztési támogatásának kapcsán mondta ezt, a cég ugyanis 336 millió forintos fejlesztésről döntött, amelyből 111 millió forint a pályázaton elnyert rész. A tárcavezető várakozása szerint a MegaWatt a többi vidéki vállalkozással együtt jelentős részt vállalhat a gazdaság fellendítéséből. továbbá abban is bízik, hogy az építőiparban érdekelt magyar tulajdonú cégek megerősítésével az alapanyagok drágulása is megállítható.

A MegaWatt Villamosipari Kft. a beruházás révén 750 négyzetméterrel bővíti nyergesújfalui üzemét, továbbá korszerű munkagépeket és munkaállványokat is vásárolt. Khéner Gyula ügyvezető várakozása szerint a vállalat termékei a nyugati piacokon is megjelenhetnek majd. A hazai villamosipar élvonalába tartozó, 93 munkavállalót foglalkoztató nyergesújfalui családi vállalkozás 2000 négyzetméterre bővítette csúcstechnológiás gyártóüzemét. A villamos berendezések gyártásával foglalkozó, 1989-ben alapított cég az átfogó fejlesztés részeként CNC-vezérlésű lemezmegmunkáló gépet, automata vezetékkonfekcionáló gépet, valamint 10 önjáró munkaállványt is vásárolt, utóbbiak például számottevő mértékben csökkentik majd a vállalat eszközbérlési költségeit.

A garázscégként indult kisvállalkozás az elmúlt öt évben már egymilliárd forint összértékű beruházást valósított meg mintegy 700 millió forint önerőből, illetve pályázati támogatásokból. 2015-ben új telephelyet vásárolt, 2019-ben birtokba vette az új gyártó- és irodaépületet, majd idén további 40 százalékkal bővítette a gyártóterületét.

PRINT LAPOK