Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Kult
Folytatódik a Bencs SzalON
2021. April 23.
A Bencs SzalON, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház online mini talk-showja a második szériával jelentkezik április 24-étől. Az első adás vendégei a röplabdázó ikerpár, Tóth Dalma és Fruzsina lesznek.

A Móricz Zsigmond Színház 2021 januárjában vadonatúj beszélgetős műsor elindítására vállalkozott a Nyíregyházi Televízióval együttműködésben. A Bencs SzalON című online mini talk-show a színház által egész évben üzemeltetett, festői szépségű Bencs Villa kapuit virtuálisan is kitárta, hogy kulturális programjainak hangulatából már kialakult törzsközönségén túl a szélesebb nyilvánosság számára is ízelítőt adjon.

A Bencs SzalON második szériája öt epizóddal jelentkezik a villa Nagyterméből 2021. április 24-étől szombat esténként 8 órakor. 

Elsőként Tóth Dalma és Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapatának bajnok és kupagyőztes nyíregyházi ikerpárja lesz a vendég, akiket Kováts Dénes és Körtvélyfáy Eszter kérdez sportsikerekről és lemondásról, szenvedélyről és álmokról.    

A Bencs SzalON küldetése, hogy tematikus epizódjaiban a Móricz Zsigmond Színház alkotói és színművészei, valamint a nyíregyházi kulturális élet véleményformáló szakemberei közvetlen hangú, gondolatébresztő beszélgetések keretében vallhassanak magukról, hivatásukról, illetve a társadalom, a művészetek, a turizmus, a sport, azaz tágabb értelemben a kultúra jelenlegi helyzetéről. A műsor révén az Önök, az érdeklődők otthonaiba varázsolják a villa nagy sikerű élő szalon-beszélgetéseinek atmoszféráját is.

A Bencs SzalON adásai a szombati közvetítéseket követően a Nyíregyházi Televízióban, valamint a Móricz Zsigmond Színház YouTube-csatornáján is visszanézhetők, így természetesen az első széria hat estje is.

A 2018-ban kívül-belül megújult Bencs Villa – mely a 20. század első felében Dr. Bencs Kálmán, Nyíregyháza egykori polgármesterének és családjának lakhelye volt – jelenleg történelmi kávézóként, kiállítótérként és rendezvényhelyszínként működik, és az év folyamán népszerű művészeti programokat, köztük irodalmi felolvasóesteket, szalon-beszélgetéseket, illetve koncerteket kínál a kultúra szerelmeseinek.

Addig is, míg a villa újra kinyithat, otthonuk kényelméből, egy finom kávé vagy tea mellett legyenek virtuálisan a Bencs Villa vendégei; tekintsék meg a Bencs SzalON adásait szombat esténként 8 órakor a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa Facebook-oldalain!

https://www.facebook.com/bencsvillanyh             https://www.facebook.com/moriczszinhaz

A Bencs SzalON második szériájának vendégei lesznek még: Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója; Kosik Anita és Sári Évi színművészek; Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója; valamint Tamás Attila, a színház zenei vezetője és Horányi Tamás korrepetitor.  

Szarka Lajos felvételén Tóth Dalma (j) és Tóth Fruzsina, valamint Körtvélyfáy Eszter és Kováts Dénes

PRINT LAPOK