Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Giga kormányzati támogatás a TDK-nak
2020. December 11.
A magyar kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a szombathelyi TDK Hungary Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amellyel külügyminiszterünk szerint 2100 munkahelyet védenek meg.

Az autóipar a magyar gazdaság zászlóshajója, egyharmadát teszi ki az ipari kibocsátásnak.

A japán TDK számos elektronikai terméke világpiaci vezető pozícióban van, a csoport egyik legjelentősebb európai fejlesztő és gyártóközpontja Szombathelyen található, ahol olyan modern okosautós alkalmazásokat fejlesztenek és dolgoznak ki, mint a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, vagy a kulcsnélküli nyitás és zárás, azaz a TDK a modern autóipar igényeit tudja kiszolgálni.

A beruházás részeként új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók elektronikai termékigényeit kielégítsék. Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy ez a beruházás a következő 10-15 év fejlesztéseit határozza meg a cég életében.

A kormany.hu-n olvasható adatok szerint az elmúlt időszakban csökkent a TDK Hungary nettó árbevétele és az exportból származó bevétele is. Az adózás utáni veszteség legutóbb 3,8 milliárd forint volt, míg az előző üzleti évben 92,7 millió forintot mutatott. 

Magyarországon 180 japán vállalat 30 ezer embernek ad munkát, Japán a nyolcadik legnagyobb külföldi beruházó hazánkban. A két ország között rendkívül dinamikusan bővülő gazdasági kapcsolatot mutatja, hogy az idei év első kilenc hónapjában 25 százalékkal nőtt a Japánba irányuló magyar export.

PRINT LAPOK