Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Három városban fejlesztenek németek
2021. January 24.
Újabb jelentős beruházásokat valósítanak meg hazánkban nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalatok. A három, összesen 4 milliárd forint értékű beruházásához kormányunk 1,2 milliárd forinttal járul hozzá.

Az újabb fejlesztések a magyar export növekedését is eredményezik, ugyanis mindhárom cég: a Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer is 80 százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon.

A Villeroy & Boch több szegmensben is birtokolja a világpiac vezető pozícióját. A hódmezővásárhelyi gyára a város legnagyobb munkaadója és legnagyobb adófizetője. A beruházás során megújítják technológiájukat, növelik a termelékenységüket és hatékonyságukat. 

A Mahle a világon a 23. legnagyobb elsőkörös autóipari beszállító, 160 gyára és 70 ezernél is több alkalmazottja van. A balassagyarmati gyárban újabb gépekkel bővítik meglévő kapacitásukat, és ezzel újabb tevékenységet hoznak a Mahle Compressors Hungary Kft. ottani üzemébe.

A Beurer „az egészség és jó közérzet” jegyében gyárt innovatív eszközöket, magyarországi termelésének 99 százalékát értékesíti a külpiacokon. A veszprémi gyárban a beruházás révén újabb termékekkel bővítik az orvosieszköz-kínálatot.

Hazánk elsőszámú gazdasági-kereskedelmi partnere Németország. A nálunk működő német vállalatok nemcsak fenntartják itteni működésüket, hanem újabb beruházásokat hoznak ide, így továbbra is a német tulajdoban lévő vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon. A magyar tulajdonú vállalatok után a német cégek vették leginkább igénybe a magyar kormány nehéz helyzetre hozott beruházástámogatási rendszerét.

PRINT LAPOK