Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Hárommilliárd italdoboz évente
2021. May 19.
Jelentősen bővíti kapacitását az alumínium italdobozokat gyártó Quality Pack Zrt. Szikszón. A 19 milliárd forintos, 120 új munkahelyet teremtő fejlesztéshez a magyar kormány 7 milliárd forint támogatást ad.

Magyarország egyetlen ilyen gyárát a Hell-csoport működteti, a beruházás évente 3 milliárd doboz gyártását teszi lehetővé, amivel a vállalat megduplázza kapacitását. A hatalmas fejlesztéshez a legújabb technológiára van szükség, ez indokolja a beruházás költségét. Az új gyártósorok termelésének 80 százalékát külpiacokon fogják értékesíteni.

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. ügyvezető igazgatója közölte: végtelenszer újrahasznosítható alumíniumcsomagolás előretörése az egyszer használatos PET-palackokkal szemben globális szinten töretlen, a környezettudatos fogyasztóknak köszönhetően megállíthatatlan. Így a vállalat már 2016-ban elvégzett beruházásánál készült a további kapacitásbővítésre. Hozzátette: a Hell-csoport már jelenleg is több mint ezer embernek ad munkát Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, 2019-től csaknem 300 új munkahelyet teremtettek.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a gazdaság újraindításában fontos szerepe van azon magyar vállalatoknak, amelyek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacokon is sikeresek. A nemzeti tulajdonban lévő vállalatok nemzetközi sikerei adják ugyanis a legstabilabb alapot a magyar gazdaság biztos és lendületes újraindításához. A vidéki magyar vállalatok folyamatos erősödése a bizonyíték arra, hogy helyes döntéseket hozott a kormány, amikor a vidékfejlesztésre, az infrastruktúra és az oktatási rendszer fejlesztésére fordították a költségvetési forrásokat - fejtette ki Szijjártó Péter. A vidéki Magyarország egyértelműen vonzó beruházási célpont, és ma már biztosítja azt a lehetőséget, hogy magyar tulajdonosi hátterű vidéki vállalatok is sikeresek lehessenek a nemzetközi piacokon. A Hell-csoport is a vidékről induló sikeres magyar tulajdonú vállalatok közé tartozik, azoknak az egyik legjobb példája.

PRINT LAPOK