Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Hatszáz millióból fejleszt az Ongropack
2021. May 07.
A műanyagiparban érdekelt, családi tulajdonban lévő Ongropack Kft. 600 millió forintos beruházását a magyar kormány 283 millió forinttal támogatja. A bővítés célja a kapacitásnövelés és az export fokozása.

A Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában működő cég elsősorban műanyaglemezeket gyárt. Az Ongropack termelési értéke idén a tavalyi év hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt.

Kovács Ferenc László, az Ongropack Kft. tulajdonosa elmondta: a céget a kazincbarcikai BorsodChemből vásárolták ki 1993-ban, azóta a társaság növekedési pályára állt, amelynek mértéke évente 10 százalékos. Jelenlegi termelési értéke évi 14 milliárd forint. A foglalkoztatottak létszáma 170-ről 275-re nőtt, a cél, hogy 300-350 embernek adhassanak munkát.

Elsősorban lágyfóliát és keményfóliát gyártanak, a két fő felvevő ágazat az építőipar és a grafikai ipar. Napjainkban az Ongropack a hetedik legnagyobb műanyagiparban érdekelt vállalkozás Magyarországon, termékeik 92 százalékát exportálják. A mostani beruházás a további fejlődéshez szükséges.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg 56 beruházás valósul meg 51 milliárd forint értékben, amelyhez 17 milliárd forintos támogatást biztosít a kormány. A versenyképesség-növelő programban 15 miskolci vállalkozás kap központi támogatást beruházásaikhoz.

PRINT LAPOK