Kiállítások Romániában
Kiállítások Romániában Üzlet
A MKIK Magyar-Román Tagozata és a Feliciter Kiadó szíves figyelmébe ajánlja a következő időszak néhány fontos nemzetközi eseményét, kiállítását, amelyeken bemutatkozhat, új üzleti partnereket találhat cégének.
Szarvasveszély az utakon
Szarvasveszély az utakon Panoráma
A szarvasbőgés időszakában, augusztus végétől október közepéig az országutakon különösen az erdős, ligetes szakaszokon fokozottan számítani kell a gímszarvasok megjelenésére. Nagy baj is történhet, vigyázzunk!
Őszi Vásár Székelyudvarhelyen
Őszi Vásár Székelyudvarhelyen Üzlet
A székelyudvarhelyi Őszi Vásár nagy hagyományokkal rendelkező általános nemzetközi kiállítás és vásár, a térség legrangosabb gazdasági eseményeként tartják számon. Az idén szeptember 16-19. között rendezik meg.
Alma és olaj oltalom alatt
Alma és olaj oltalom alatt Világ
Az Európai Bizottság augusztus 2-i döntésével a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj elnevezés uniós oltalomban részesült. Immár 25 élelmiszer, 38 bor és 10 szeszes ital elnevezése védett az EU területén.
Újabb agrárpályázat nyílt
Újabb agrárpályázat nyílt Üzlet
Augusztus másodikától lehet pályázni a Vidékfejlesztési Programban 50 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiírásban terménytárolók, -szárítók és -tisztítók fejlesztésére a minisztériumi híradás szerint.
A német gazdaság helyzete
A német gazdaság helyzete Világ
A német gazdaság aktuális helyzete, fejlődési kilátásai címmel jelent meg alapos elemzés a MKIK Magyar-Német Tagozat honlapján. A német újraindulást is jelentősen befolyásolja a jövőbeli járványhelyzet.
Segítenék az újraindítást
Segítenék az újraindítást Itthon
A kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs újabb javaslatait fogadta el azért, hogy az eddigieknél több gazdaságfejlesztési forrás kerülhessen a magyarországi cégekhez, és gyorsabban is.
Szlovákia a harmadik
Szlovákia a harmadik Világ
Szlovákia a harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere lett hazánknak, a válság ellenére is 10 milliárd euró közelében maradt a kereskedelmi forgalmunk. A Szlovákiában befektetett magyar tőke jelentősen nőtt.