Segítség az osztrák piacon
Segítség az osztrák piacon Üzlet
Az osztrák gazdaságpolitikát erőteljes piacvédelem jellemzi, így az Ausztriába exportáló magyar cégek gyakorta szembesülnek nehézségekkel a piacra lépés során. Kereskedelmi ügynök bevonása megoldást jelenthet.
Kereskedelem a Brexit után
Kereskedelem a Brexit után Üzlet
2020. december 31-én lezárult az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kilépésére vonatkozó átmeneti időszak. A Brexit utáni kereskedelem változásaiban online workshop segíthet eligazodnia.
Román euromilliárdok tartalékban
Román euromilliárdok tartalékban Világ
Az új román kormány az egészségügyi válság lezárását és a gazdaság talpra állítását nevezte legfontosabb céljának. Hírösszefoglaló halasztható hiteltörlesztésről, kártalanításról, megnőtt devizatartalékról.
Egymilliárd pluszpénz az osztrákoknak
Egymilliárd pluszpénz az osztrákoknak Világ
Ausztria egymilliárd eurónyi pluszt juttat a koronavírus miatti lezárások után bajba jutott vállalkozásoknak, mert már több mint 120 ezer kérvényt nyújtottak be az érintettek. Tovább tisztul Bécs levegője.
Home office átalány Németországban
Home office átalány Németországban Világ
Adókedvezményt kapnak az otthonról dolgozók, viszonylagos pesszimizmus jellemzi a német gazdaságot, tragédiáról beszél az Audi vezére, fiókokat zár be a Commerzbank – gyorshírek a német gazdaságról.
Európa legkisebb madara, a sárgafejű királyka
Európa legkisebb madara, a sárgafejű királyka Panoráma
Az év madara, a cigánycsuk után bemutatjuk a sárgafejű királykát. Pontosabban egyet közülük, akit a Mályi Madármentő Állomáson mentettek meg újév első napjaiban.
A Capitolium ostroma
A Capitolium ostroma Világ
Megrohamozták az amerikai törvényhozás épületét a leköszönni kényszerülő elnök, Donald Trump hívei. A tüntetők rendőrökre támadtak, eddig négy halottról szólnak a tudósítások. Kabinetje távolítja el Trumpot?
Magyar lovag Angliában
Magyar lovag Angliában Panoráma
Magyar név, Dr. Szakmány Tamás, a Cardiffi Egyetem orvosprofesszoráé is szerepel abban a névsorban, akiket érdemeik elismeréseképpen 2021 beköszöntével II. Erzsébet angol királynő a lovagrend tagjaivá emelt.