Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
Így áll az eurobarométer
2021. May 20.
A téli Eurobarométerként emlegetett, a tagállamokban élők széles körében végzett felmérés szerint az Európai Unió általános megítélése az EU polgárai között most kedvezőbb, mint az elmúlt évtizedben bármikor.

Kínában kiterjedt megfigyelőrendszereket használnak a mesterséges intelligencia segítségével. Talán ez is közrejátszik abban, hogy az Európai Bizottság javaslatot tett a mesterséges intelligencia szabályozására. A szektor fejlődését úgy segítenék, hogy közben garantálják az alapvető jogokat, például szigorúan tiltanák a biometrikus azonosítás közterületi használatát.

A 19 országot tömörítő eurózónában 2,7 ponttal, mínusz 8,1 pontra - tizennégy havi csúcsra - emelkedett a fogyasztói bizalmi index. Elemzők enyhe romlásra, mínusz 10,9 pontra számítottak a márciusban mért mínusz 10,8 pont után. Már a harmadik egymást követő hónapban emelkedett az index értéke, jóllehet több országban továbbra is szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében.

Az euróövezet gazdasága a BMI számai alapján soha nem látott fellendülés küszöbén áll. Az oltási folyamat felpörgött és a korlátozások is várhatóan hamarosan enyhülnek. Az Egyesült Államokban a folyamat előrébb tart, a fellendülés látványosan megindult.

Űrrel kapcsolatos start upokat támogat az Európai Unió. Ez már a modern élet elengedhetetlen része, hiszen a várakozások szerint az űrtechnológiához kapcsolódó és abból fakadó alkalmazások futótűz szerűen fognak terjedni a következő évtizedben.

PRINT LAPOK