Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Kult
Illem, stílus, protokoll
2021. March 26.
Bár az alapvető műveltség része kell legyen az illemszabályok ismerete, nem árt felidézésük, hiszen gyakorta találkozunk az ismeretek hiányával. A Bencs Szalon egyik adásának témája Önnek is érdekes lehet!

Az illedelmes viselkedés lényege egy régi klasszikust idézve: „tekintettel vagyok rád, hogy te is tekintettel légy rám”. Úgy viselkedjünk, ahogy szeretnénk, és elvárjuk, hogy mások velünk viselkedjenek.

A pandémia az egész életünket felforgatta, megváltoztatta hétköz- és ünnepnapjainkat, az illem terén is kézzelfogható változásokat érzékelhetünk. Arról, hogy ebben a maszkos, távolságtartós időszakban mit illik, és mit nem, továbbá hogy miként alakul az illem, a stílus és a protokoll a COVID-járvány idején, Koncz Veronika protokoll- és PR-szaktanácsadó, stylist és stílustanácsadó és Kováts Dénes újságíró, a Bencs SzalON aktuális estjének házigazdája beszélgetett.

A kevesebb, mint húszperces video itt tekinthető meg:

 

A témák között találják az üdvözlés és a találkozás megváltozott protokollját és az online megbeszélések, konzultációk során tanúsított viselkedési és magatartásmódokat is. Mint például: 

  • Találkozáskor többnyire elmaradnak a puszik, gyakorta a kézfogások is. Olykor utóbbi helyett az öklözésre váltunk. Mire kell és érdemes figyelnünk?
  • Mit tegyünk akkor, ha a higiéniai szabályok betartása miatt nem szeretnénk kezet fogni, de azért megsérteni sem szeretnénk az illetőt?
  • Home office, online meeting, állásinterjú, internetes értekezletek. Tudni illik, mi illik a laptop másik oldalán. Mit mond az online etikett az öltözéket és a környezetet illetően?
  • Milyen zavaró tényezők adódhatnak még beszélgetés közben, amire érdemes odafigyelnünk?

Jelentkezünk majd újabb műsorral is!

PRINT LAPOK