Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Panoráma
Ingyen oltás és Forma-1
2021. March 29.
Jelenleg négyféle vakcina áll rendelkezésre a COVID oltásokra, ezeket mind ingyenesen biztosítja az Egyesült Arab Emírségek a polgárainak. Az ország a világon második a beoltottak számát tekintve Izrael után.

Az Emírségekben a vakcinát jogosultan kaphatók 56%-át oltották be legalább egyszer, és most azt szeretnék, ha azok is regisztrálnának az oltásra, akik eddig nem tették meg. Az emírségek Egészségügyi Minisztériuma közlése szerint az idősek és a krónikus betegségben szenvedők 73%-át már beoltották.

Abu-Dzabiban, az Avenue at Etihad Towers épületében nyílt meg az arab világ első, kizárólag herendi porcelánt árusító üzlete, amely kézi készítésű és festésű porcelánkészleteket, lakberendezési tárgyakat és mesterdarabokat kínál. Az Al Mazroui Group és a Herendi Porcelánmanufaktúra közötti partneri együttműködési megállapodás eredményeként nyitotta meg kapuit a Herend United Arab Emirates nevű üzlet, amelynek fő célcsoportja a prémium kategóriájú porcelánkészletek és lakberendezési tárgyak iránt érdeklődő, az Emírségekben és az Öböl-térségben élő közönség.

Egy újfajta technológiát dolgoztak ki a mesterséges esőzés előidézésére az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a szakemberek egy olyan drónt fejlesztettek ki, amely áramütés segítségével váltaná ki a kívánt reakciót. Másfajta technológiát már eddig is alkalmaztak az országban erre a célra, a drónos megoldás azonban újdonság lenne.

Szaúd-Arábiába, Dizsdda (Jeddah) városába is ellátogat a Forma–1 mezőnye, az idén először. December 5-én éjszaka rendezik meg a nagydíjat a 6,175 kilométer hosszú pályán, amely a második leghosszabb a belgiumi Spa Francorschamp mögött. Az ígéretek szerint ez lesz a leggyorsabb az utcai versenyhelyszínek közül, várhatóan az idei F1-es világbajnokság utolsó előtti futamaként.

PRINT LAPOK