Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Itthon
Itt a Gyorskölcsön első köre
2021. February 23.
A válság sújtotta cégeknek áthidaló megoldást jelenthet bármilyen pénzügyi segítség, így akár a hitel is. Íme az MFB lebonyolításában megvalósuló Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram jellemzői.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön a kormányzati szándék szerint a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget. Az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a program előkészítésében közreműködő intézményekkel karöltve meghatározta azoknak az ágazatoknak, illetve vállalkozásoknak a körét, melyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt. A program első, márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán. 

A Gyorskölcsön legfontosabb jellemzői

A hitelprogram előkészítése jelenleg is folyamatban van, az első szakasz várhatóan március első felében indulhat, a hitelt pedig az MFB Pontok hálózatában igényelhetik a vállalkozások. 

A hitel a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, emellett nem kapcsolódnak hozzá banki költségek és három éves türelmi idővel is igényelhetik a vállalkozások, azaz annak törlesztését az adós a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg. Az igényelhető hitelösszeg minimum 1, maximum 10 millió forint, a program 100%-os előleggel lesz elérhető. 

A program bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban. A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.

Az MFB sajtóközleménye a TEÁOR listával: https://www.mfb.hu/kozlemenyek/az-mfb-meghirdette-mely-vallalkozasok-igenyelhetik-a-nulla-szazalekos-hitelt-a-program-elso-szakaszaban-n1180

Lesz második szakasz is

Az MFB közleménye szerint már készül a program következő szakaszában elérhető termékváltozat is, amely a tervek szerint jelentősen szélesíti azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek igényelhetik a nulla százalékos kamatozású hitelt.

 

PRINT LAPOK