Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Kapacitásbővítés Kiskunfélegyházán
2021. April 29.
Tízmilliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán, melyhez a magyar kormány 1,7 milliárd forinttal járul hozzá. Az exportra is termelő NT Kft. a fejlesztéssel ötvenöt munkahelyet teremt.

A részben zöldmezős, részben kapacitásbővítő beruházás megvalósulásával az NT Kft. napraforgómag-feldolgozó üzeme évente 450 ezer tonna napraforgómagot dolgoz majd föl, és 210 millió liter étolajat készíthet - szinte teljes egészében magyar alapanyagból. A termékek 60 százalékát külföldön értékesíthetik.

A nyilvános cégadatok szerint a cseh tulajdonú NT Élelmiszertermelő és Kereskedelmi Kft. 2018-ban 38 milliárd forint, 2019-ben több mint 43 milliárd forint árbevételt ért el, többségében külföldi értékesítésből. A nyeresége ezalatt 1,12 milliárd forintról 2,54 milliárd forintra nőtt. 

Ami a magyarországi élelmiszeripart illeti, a kivitel a mögöttünk álló esztendőben 13 százalékkal bővült. Az ágazat termelési értéke 8 százalékos növekedéssel megközelítette a négyezermilliárd forintot, miközben 163 élelmiszeripari beruházás kapott állami támogatást.

PRINT LAPOK