Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Kazincbarcikán bővít a Linde Gáz
2021. January 20.
Kapacitásainak bővítése mellett döntött Linde Gáz Magyarország Zrt.: 14 milliárd forintos beruházást a hajt végre Kazincbarcikán lévő levegő-szétválasztó üzemében, melyhez 1,9 milliárdos állami támogatást kap.

A Linde 100 országban van jelen, 80 ezer embert foglalkoztat, 2019-ben 25 milliárd eurós árbevételt ért el. Andreas X. Müller, a Linde Gáz Magyarország Zrt. ügyvezető igazgatója közlése szerint a vonzó üzleti környezet és a földrajzi elhelyezkedés miatt döntöttek úgy, hogy Magyarországon bővítik a kapacitásaikat. A beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. hazánk egyik legnagyobb ipari és egészségügyi gázokat előállító vállalata, ez a cég biztosítja kórházaink számára a koronavírusos betegek lélegeztetéséhez szükséges orvosi oxigén több mint 80 százalékát. Ezen felül a vállalat biztosítja technológiájával azokat a rendkívül speciális körülményeket, amelyek a koronavírus elleni oltóanyag szállításhoz szükségesek.

A mostani fejlesztésének köszönhetően a Linde cseppfolyós oxigént és cseppfolyós nitrogént is elő tud majd állítani. Ezek egy részét exportálja, a másik részét a magyar gazdaság szereplői számára szolgáltatja, ezzel pedig növeli vállalataink versenyképességét. A Linde beruházása gyakorlatilag a gazdaság szinte minden ágazatára pozitív hatást gyakorol, hiszen a vállalat által előállított ipari gázokat egyebek mellett a nagyiparban, a gyógyszeriparban és az építőiparban is használják.

PRINT LAPOK