Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Kertészeti üzemek pályázhatnak
2021. June 17.
Ötven milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a kertészeti üzemek megújítását célzó pályázatát az Agrárminisztérium, a kiírás a kisebb üzemmérettel rendelkező kertészetek technológiai megújulását segíti.

A kevés adminisztrációs teherrel járó, egyszerű módon igényelhető támogatást biztosító pályázat keretében a beruházások költségeinek felét fedező, vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke 25 millió forint lehet.

A felhívásnak köszönhetően lehetőség van a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, gépek beszerzésére. Ennek keretében többek között önjáró és vontatott betakarítógépek, talajművelő és egyéb munkagépek, pótkocsik vásárlása is lehetséges. A felhívás segítségével egy darab, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor is vásárolható, melynek kapcsán a támogatás mértéke legfeljebb 10 millió forint lehet.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint 2021. július 7-étől lesz lehetőség, a felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

Nagy István agrárminiszter azt hangsúlyozta, hogy ezekben a hetekben 600 milliárd forint értékben írnak ki új beruházási pályázatokat, így a célzott támogatásoknak köszönhetően intenzív technológiai fejlődést és növekvő versenyképességet vár a teljes magyar agráriumban.

PRINT LAPOK