Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Világ
Kinyitott határok
2021. May 28.
Jó hír Montenegróból, hogy a tavalyival szemben az idei évben nyitva lesznek a határok a turisták előtt, ezzel pedig legalább a szomszédos országok polgárainak lehetővé válik, hogy az Adriára utazzanak.

A magyar, a montenegrói és a szerb külügyminiszter megállapodtak arról, hogy országaik oltási igazolványait kölcsönösen elismerik, így a beoltottak már szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között.

Montenegró ipari termelése 11,8%-kal növekedett 2021 első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. Negyedéves összehasonlítás alapján a mutató 3%-kal emelkedett. Az ipari termelés az ipari  szektorban az első negyedévben 42%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg a feldolgozóiparban 13,1%-kal, a  bányászatban pedig 3,8%-kal csökkent. Montenegró ipari termelése 2020-ban 0,9%-kal esett vissza. 

Éves összevetésben 7,3%-kal, negyedéves összehasonlításban pedig 19,3%-kal esett vissza a  kiskereskedelmi értékesítés volumene 2021 első negyedévében Montenegróban.

PRINT LAPOK