Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Itthon
Kiváló búzatermés
2020. August 09.
Nem lehet okunk panaszra a búzatermést illetően, a mintegy 4,7 millió tonnából bőven jut exportra is, hiszen a belföldi felhasználás általában 2,5-3 millió tonnát tesz ki.

Gyakorlatilag befejeződtek a nyári aratási munkák, becslések szerint várhatóan mintegy 7,5 millió tonna lesz a gabonatermés.

Az őszi búza aratása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) adatai alapján 97 százalékos készültségen áll, ezen kultúra vetésterülete idén közel 900 ezer hektárt, termésátlaga pedig hektáronként 5,28 tonnát tesz ki – adta hírül Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.

Az őszi káposztarepce és árpa aratása már befejeződött, a repce jelentősen megszenvedte az időjárást. A hosszantartó tavaszi vízhiányos időjárás leginkább az őszi káposztarepcére fejtett ki negatív hatást, hozama 18, az össztermés 10-12 százalékkal lehet kevesebb 2019-hez képest.

A betakarításban a csapadék okozott fennakadást, az esőzés ugyanakkor kedvezett a tavaszi vetésű növényeknek, a kukorica és a napraforgó is szépen fejlődik.

PRINT LAPOK