Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Itthon
Kormányzati beruházásösztönzés
2021. May 08.
Hazánk történelmének egyik legrobusztusabb beruházásösztönző programját indította el a kormány azért, hogy itt jöjjenek létre azok a kapacitások, amelyek révén a világgazdaság nyertesei közé tartozunk majd.

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki a közelmúltban az edelényi iparterület ünnepélyes alapkőletételén. Magyarországon tavaly 28 százalékos volt a beruházási ráta, ezzel harmadikok lettünk Európában. „Soha ennyi beruházást egy év alatt nem támogatott korábban a kormány, összesen 1434-et” közölte. A miniszter az Edelényben 724 millió forint állami és uniós pénzből épülő tíz hektárnyi iparterületről szólva kiemelte, hogy  itt és most akkor épül ipari park, amikor a vállalatok kapacitásaik növeléséhez helyet keresnek. Már négy vállalat jelezte, hogy itt fektetne be.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva úgy fogalmazott: az itt élők joggal lehetnek büszkék magukra, hiszen az elmúlt tíz év alatt 76 százalékkal nőtt a térség ipari teljesítménye, az új gazdasági kihívásoknak meg tudnak felelni, a külföldi beruházók által a hetedik legkeresettebb megyének számít az országban. Megjegyezte: a térségben az elmúlt hat évben 48 nagy, kiemelt beruházás valósult meg, több mint ezermilliárd forint értékben, jelenleg 24 olyan befektetővel tárgyal a kormány, amelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is lehetséges helyszínnek nevezték. 

PRINT LAPOK