Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Kormányzati támogatás a Schneidernek is
2020. December 10.
Párizsban kötött megállapodást Szijjártó Péter a Schneider Electric vezetőivel az vállalat magyarországi gyárainak négy és fél milliárd forintos bővítéséről, melyhez a magyar kormány hatszázmilliót ad.

„Európa egyik legnagyobb elektronikai cége a zalaegerszegi, a gyöngyösi és a kunszentmiklósi gyárat is bővíteni fogja” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. A beruházás értéke négy és fél milliárd forint, amelyhez a magyar kormány 600 millió forintos támogatást biztosít. A magyarországi üzemek elsősorban az autóipari beszállításhoz és más elektronikai gyártáshoz állítanak elő különböző alkatrészeket.  A fejlesztés keretében a Schneider Budapestre hozza az egyik európai beszerzési központját, ennek eredményeként több mint száz új munkavállalót alkalmaznak majd a szolgáltató központjukban.

A francia beruházók a negyedik legnagyobb befektetők Magyarországon. Mintegy ötszáz céggel több mint 5 milliárd eurónyi beruházást hoztak Magyarországra és 45 ezer embernek biztosítanak munkát

PRINT LAPOK