Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Panoráma
Magyar lovag Angliában
2021. January 07.
Magyar név, Dr. Szakmány Tamás, a Cardiffi Egyetem orvosprofesszoráé is szerepel abban a névsorban, akiket érdemeik elismeréseképpen 2021 beköszöntével II. Erzsébet angol királynő a lovagrend tagjaivá emelt.

A Brit Birodalmi Rend tagja lett tehát Dr. Szakmány Tamás, így ő is a neve után írhatja az MBE betűket, jelezve, hogy kitüntették. A Cardiffi Egyetem professzora a koronavírus-járvány kitörése óta a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora, a kitüntetéssel ezt a munkáját (is) elismerték.  

A magyar orvos Érden érettségizett, a pécsi Tudományegyetem Orvosi Karán végzett az aneszteziológia doktoraként. 2004-ben ment Angliába tapasztalatokat szerezni, majd Liverpoolban dolgozva kapott hírt arról, hogy leépítések várhatók a pécsi egyetemi klinikán, ezért a maradás mellett döntött.

Öt éve lett Walesben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, később vezetője, majd a Cardiffi Egyetem felkérte, legyen professzoruk.

PRINT LAPOK