Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Magyar-német üzleti fórum
2021. April 14.
Online konferenciára invitálják a németországi gazdasági lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozásokat április 21-én, szerdán 14 órától. Az üzleti fórum a MKIK Magyar-Német Tagozata szervezésében valósul meg.

A németországi régiókat bemutató rendezvény célja, hogy tájékoztassa a magyar kis- és középvállalkozásokat az észak-rajna-vesztfáliai, valamint baden-württembergi tartományok üzleti lehetőségeiről. Emellett céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív vállalatok osztják meg tapasztalataikat a koronaválság negatív gazdasági hatásainak kezelésében.

Az előadások alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül, melyeket a program végén válaszolnak meg az előadók. A rendezvény hivatalos nyelve a magyar és a német, melyhez szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő április 20., kedd, 16 óra.

A webinárium a Zoom felületen keresztül valósul meg, a csatlakozáshoz szükséges linket és információkat 2021. április 20-án, kedden délután küldi meg e-mailen a jelentkezőknek.

Az eseményre csak azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését tudjuk elfogadni, amelyek a kamarai regisztrációs kötelezettségüknek eleget tettek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai, valamint állami szervezetek képviselői.

Az esemény moderátora Bódi László, a MKIK Magyar-Német Tagozatának elnöke.

A program:

14.00: Köszöntő.
Bódi László, elnök, MKIK Magyar-Német Tagozat

14.05: Észak-Rajna-Vesztfália üzleti környezete és befektetési lehetőségei, a régió gazdasági kilátásai a járvány után.
Claudia Masbach, gazdasági tanácsadó, Aacheni Ipari- és Kereskedelmi Kamara
Csachó Melinda, külgazdasági attasé, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa

14.35: A baden-württembergi régió gazdasági aktualitásai, kilátásai a jelenlegi vírushelyzet tükrében, a magyar cégek üzleti lehetőségei.
Komma Krisztián, külgazdasági attasé, Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa

14.55: Vállalati best practice.
Robert Bosch GmbH

15.10: Németországgal kapcsolatos exporttapasztalatok a koronaválság idején.
Barta Levente, ügyvezető igazgató, BIM Desigh Kft.

15.25: Kérdések és válaszok.

További információ:
Béres László
06-1-474-5177
beres.laszlo@mkik.hu

PRINT LAPOK