Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Magyarországi ampullákba kerül az oltóanyag
2020. December 10.
Zömében a lukácsházi Schott Hungary Kft. által készülő ampullákba kerül a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag. A magyar kormány kétmilliárd forinttal támogatja a vállalat 13,5 milliárd forintos beruházását.

A németországi Schott AG  magyarországi gyárában megvalósuló fejlesztés eredményeként 16 gépsoron gyártanak majd a vakcinához ampullákat, a gépsorok egy része már meg is érkezett. A több mint 130 éves Schott cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme a Vas megyében található Lukácsházán van, ez hazánk legnagyobb ampulla és injekciós üvegeket előállító gyára, amely hightech technológiát képvisel. A Schott Hungary Kft. 97 százalékban a külpiacra értékesít, így a fejlesztés az exportorientált magyar gazdaságot rövid távon is segíti a magyar külügyminiszter értékelése szerint.

Vizi Balázs, a Schott Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy a beruházás a következő 25 évre határozza meg a Schott magyarországi működését. Az automatizált, újgenerációs gépsorokhoz kiépítik a hozzájuk tartozó infrastrukturális hátteret is. A  gyártósoron évente többszáz millió darab ampullát tudnak gyártani.

A Schott AG magyar leányvállalata 1993 óta működik Lukácsházán, tevékenységét az elmúlt időszakban növekvő árbevétel, adózott és üzemi eredmény jellemzi.

Németország hazánk elsőszámú külgazdasági partnere, ennek egyik jele, hogy hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát Magyarországon, így ezek fontos szerepet játszanak gazdaságunkban és exportunkban.

PRINT LAPOK