Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Modernizál a Balluff
2021. February 18.
A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési beruházást indított el a modernizálás jegyében Veszprémben, kormányzati támogatással. Harminc, magasan képzett mérnököt is felvesznek.

A német hátterű, a magyarországi gyárában 900 dolgozót foglalkoztató vállalat segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását, ezzel is indokolta az 518 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást külgazdasági és külügyminiszterünk.

A Balluff fejlesztésének célja, hogy még modernebbé tudja tenni az ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. Mindez azért fontos, mert a magyar gazdaság teljesítményét ezek az ágazatok határozzák meg a leginkább ­– fogalmazott Szijjártó Péter. ­A Balluff által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, tehát a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók, azaz a Balluff fejlesztései maguk után vonják a magyar autóipar teljesítményének növekedését.

A Balluff termékei 68 országban vannak jelen, a veszprémi a második legnagyobb üzeme. A cég 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett hazánkba, az ipari elektronika az egyik fő szakterülete.

PRINT LAPOK