Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Óránként 90 ezer fecskendőt gyártanak
2020. October 06.
Közel ötven százalékkal bővíti miskolci gyárának kapacitását az exportra termelő Sanofi, a fecskendőket gyártó cég 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással valósítja meg hétmilliárdos beruházását.

Magyarországon a nagy múltú hazai gyógyszeripari cégek mellett nemzetközi nagyvállalatok is termelnek, hozzávetőlegesen 25 ezer munkavállaló megélhetését biztosítva. A nálunk gyártott gyógyszerek 129 országba jutnak el. Az export összege immár elérte az 5,5 milliárd eurót, ami a 2010-es értéknek csaknem a kétszerese.

A Sanofi részesedése jelentős, hiszen a Magyarországon működő vállalatok sorában a 15. legnagyobb kiviteli teljesítménnyel büszkélkedhet. A francia anyavállalat a rendszerváltást követően jelent meg Magyarországon. 1991-ben szerzett 40 százalékos tulajdonrészt a nagy múltú Chinoin gyógyszergyárban, majd részesedését 1998-ban 98 százalékosra növelte.

A mostani beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát hozzák létre, az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt képes előállítani. A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában értékesíti majd 2022 tavaszától A csaknem 400 dolgozónak munkát adó miskolci üzem jelentős szerepet tölt be a vállalaton belül, hiszen az elmúlt csaknem 3 évtizedben 24 milliárd forintot költöttek rá. A cégcsoport összes stratégiai tevékenysége megtalálható Magyarországon, így a hatóanyaggyártás, a kémiai kutatás, és az orvosi eszközök gyártása is.

A Sanofi öt telephelyet működtet, és több mint 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat hazánkban. Gyárai a miskolci Csanyikvölgyben, Újpesten, és Veresegyházon működnek.

PRINT LAPOK