Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Őszi Vásár Székelyudvarhelyen
2021. August 18.
A székelyudvarhelyi Őszi Vásár nagy hagyományokkal rendelkező általános nemzetközi kiállítás és vásár, a térség legrangosabb gazdasági eseményeként tartják számon. Az idén szeptember 16-19. között rendezik meg.

Az Őszi Vásár kiállítás és rendezvénysorozat szervezője a székelyudvarhelyi Koope Kft., a magyarországi kiállítók összefogó szervezője a budapesti székhelyű  CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. A vásári tudnivalókról a főszervező Orosz-Pál Leventétől kértünk tájékoztatást.

2021. szeptember 16-19. között, a járványügyi szabályozások miatti egy év szünet után újra megszervezzük a térség legrangosabb gazdasági rendezvényét, az idei már a 28. a sorban – közölte megkeresésünkre. – A visszajelzésekből, statisztikákból kiderül, hogy az utolsó rendezvényünk alatt megkötött üzletek értéke meghaladta az egymillió euro nagyságrendet, ami azóta természetesen multiplikálódott. Ilyen tekintetben is kijelenthetjük, hogy a korábbi esemény nagyban és közvetetten hozzájárul térségünk gazdasági fejlődéséhez.

Ismertetné az idei programot?
Az elmúlt évekhez hasonlóan terveink szerint ebben az évben is megszervezzük a sportcsarnokban az Expo 2021 nemzetközi kiállítás és vásárt, a sportcsarnok mellett pedig az Autó Expo 2021-et, az autók és kellékek kiállítás és vásárát. A Szabadtéri Borfesztivál immár 17. alkalommal várja a jó borok kedvelőit, megrendezzük a városi szüreti bált, a Székely Termékek Fesztiválja pedig már a 11. kiadásához érkezett. Természetesen most is üzleti konferencia és B2B találkozó keretében találkozhatnak, s tárgyalhatnak a gazdasági élet szereplői, akik reményeink szerint eredményes tárgyalásokat folytatnak majd. Az Őszi Vásár elmaradhatatlan részét képezik a szabadtéri rendezvények, a vetélkedők, koncertek, szabadidős programok mellett a gasztronómia is hangsúlyos szerepet kap. Büszkék vagyunk arra, hogy a térség legrangosabb gazdasági eseményeként számon tartott rendezvényünknek évente több mint húszezer látogatója van!

Az Expo hogyan segíti az üzleti kapcsolatok fejlesztését?
A városi Sportcsarnokban, annak közvetlen szabadtéri környezetében a Nemzetközi Kiállítás és Vásár alkalmából évente közel 150 kiállító mutatja be termékeit. A vásárral egybekötött kiállítás gazdasági sikereit mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt években magyarországi kiállítók is részt vettek a rendezvényen. A visszajelzések, valamint az eddigi tapasztalatok szerint az anyaországi cégek számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy Székelyföld legjelentősebb gazdasági eseményén bemutatkozhassanak, ismertté tegyék itt termékeiket, szolgáltatásaikat.

A Székelyudvarhelyi Őszi Vásár tematikája a térség gazdasági értékeihez igazodik, így tehát a kiállítók az alábbi iparágakból, területekről jelentkeznek: textilipar, mezőgazdaság, élelmiszeripar, építő- és építőanyagipar, gépipar, márkaképviseletek az autó-kereskedelem területéről, szabadidő és utazás, kézművesség, különböző szolgáltatások.

Az is a hagyományok közé tartozik – folytatta Orosz-Pál Levente –, hogy a régiónkban található üzleti egyesületek, szervezetek, szövetségek bevonásával a Székelyudvarhelyi Inkubátorházba üzleti konferenciát is szervezünk. Az üzleti konferenciára az első napon, az ünnepélyes megnyitó után kerül sor, melyen neves környékbeli és anyaországi gazdasági szakemberek, előadók, vállalkozók vesznek részt. Az előadások után a székelyudvarhelyi CED iroda közreműködésével személyes B2B találkozókra is sor kerül.

A borkedvelőkról sem feledkeznek meg. Ők mire számíthatnak?
A borkóstolással egybekötött Borfesztiválon kiváló borfajtákat, szőlőtermelő vidékeket, magyarországi és erdélyi borkülönlegességeket ismertettünk meg a székelyudvarhelyi lakossággal, továbbá a környékbeli vendéglátóipari cégvezetőkkel illetve forgalmazókkal. Idén az UIET ifjúsági szervezettel közösen szervezzük a Városi Szüreti Bált, amely egész napos táncos, hagyományőrző mulatság lesz szeptember 18-án.

Ha jól sejtem, a helyi és környékbeli termelők sem maradnak bemutatkozási lehetőség nélkül…
Az Őszi Vásár rendezvénysorozat keretén belül a Sportcsarnok szomszédságában, a székelyudvarhelyi minifocipályán szervezzük meg a Székely Termékek Fesztiválját. A rendezvény lehetőséget teremt a térségbeli termelők és szakemberek számára, hogy  bemutathassák a székely hagyományokhoz kapcsolódó legújabb termékeiket, továbbá új kapcsolatokat teremtsenek, elősegítve ezáltal, hogy székelyföldi régióban található hagyományos mesterségek, termékek egyre nagyobb népszerűséget, ismertséget élvezzenek, egyre szorosabb kapcsolatot teremthessenek hazai és külföldi fogyasztókkal és forgalmazókkal. A fesztivál helyszínén lacikonyhával, népzenei előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és más rendezvényekkel várjuk a látogatókat.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt évek bebizonyították, hogy az általunk megszervezett kiállítás meghatározó szereppel bír a térség gazdasági fejlődésében. Rendezvényünk által hagyományt teremtettünk, melynek közvetett és közvetlen haszonélvezői az anyaországi és térségbeli vállalkozások, gazdasági társulások egyaránt.

Szeretettel és tisztelettel várunk minden érdeklődőt szeptember 16-19. között Székelyudvarhelyen, az Őszi Vásár rendezvénysorozatán!

További információk:
oszivasar@oszivasar.ro
www.oszivasar.ro
https://ced.hu/esemenyek/szekelyudvarhelyi_oszi_vasar_2021

PRINT LAPOK