Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Raktárkapacitást bővít a cukormanufaktúra
2021. May 27.
A cukortermékek előállításával és csomagolásával foglalkozó 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. 2.400 négyzetméteres raktár- és gyártócsarnokot épít, a 370 millió forintos beruházáshoz a kormány 185 milliót ad.

A versenyképesség-növelési támogatási okiratának átadásakor elhangzott: a tulajdonosok a fejlesztéssel 2 ezer tonna alapanyagnak és 1500 raklap készárunak biztosítanak raktárkapacitást. A jövőben a hazai kereslet kielégítése mellett az exportbevételeit is növelheti a prémium cukortermékek tekintetében Magyarországon és Közép-Európában piacvezető cég.

A méltatások szerint az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. belföldön és külföldön egyaránt keresett termékeket állít elő, folyamatos fejlesztései révén eddig egymilliárd forintot ruházott be Kaposváron, társadalmi szerepvállalása is jelentős.

Karl Schultes, a cég egyik alapítója a társaság céljai között említette a termelés és a kapacitás növelését, továbbá napelemparkjuk bővítését. Szólt arról, hogy cégük a kezdetektől támogatja a helyi sportot és a rendezvényeket, és különösen büszkék az általuk szponzorált kaposvári női röplabdacsapatra.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a manufaktúra értékesítésének nettó árbevétele 2019-ben mintegy 6 milliárd, 2018-ban mintegy 5,3 milliárd forint volt, a cég 2018-ban 35 millió forint, 2019-ben 250 millió forint saját tőkét jegyzett. 

A magyar élelmiszeripar egyre komolyabb technológiai színvonalat képvisel. Tavaly a legtöbb beruházás az élelmiszeriparban valósult meg, a 163 fejlesztés 88 milliárd forintba került. Az ágazat termelési értéke a múlt évben 8 százalékkal nőtt, megközelítve a 4 ezer milliárd forintot

Somogy megyében 34 beruházás zajlik a kormány beruházástámogatási programja keretében, összértékük 13 milliárd forint, ebből 6 milliárd kormányzati forrás.

PRINT LAPOK